Zo houd je appels langer vers

14 januari 2019

Zo houd je appels langer vers

Zeker als je af en toe een appeldag inplant, is het belangrijk de appels in je fruitschaal zo vers en sappig mogelijk te houden. Met deze tips zorg je ervoor dat je appels niet gaan rotten.

En die eerste tip heeft meteen met die fruitschaal te maken.

 

Tip 1: bewaar appels in de ijskast

En niet in een fruitschaal op tafel dus. Al staat het nog zo leuk. Appels hebben een lage temperatuur nodig om goed te blijven. In de ijskast kun je appels wel tot vier weken goed houden. Buiten de ijskast is dat maximaal twee weken, afhankelijk van hoe vers de appels waren toen je ze kocht.

 

Tip 2: let op de grootte

De spermarkten zijn tegenwoordig sterren in in het sorteren van exact dezelfde formaat appels. Toch kun je kleine verschillen ontzetten en die zijn belangrijk en wel om het volgende: grotere appels bederven sneller. Eet dus eerst de grote appels voor je je aan de kleine waagt.

 

LEES OOK: No Regret: zondigen zonder schuldgevoel

 

Tip 3: check het uiterlijk

Jep, ook het uiterlijk van appels is belangrijk. Als je de appels bij elkaar hebt liggen, en een ervan heeft een blauw plek, rot deze sneller. En daardoor bederft de rest van de appels ook sneller omdat de rotte appel de andere als het ware ‘aansteekt’. Dat komt door de stof ‘etheen’ die vrijkomt bij een rotte appel.

 

Tip 4: dek ze toe

Heb je de appels in de ijskast liggen? Mooi. In de groente- en fruitlade? Helemaal goed. Dan is het nu tijd voor de laatste stap. Maak een stuk keukenpapier vochtig en leg ze over de appels heen. Naast een lage temperatuur hebben appels namelijk vocht nodig om vers te blijven.

 

Geen idee waar appeldag ook alweer goed voor was? Lees dit artikel en je bent weer helemaal bij.

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen