NewFysic op vakantie, hoe doe je dat?

30 juli 2018

NewFysic op vakantie, hoe doe je dat?

Uiteraard brengt het volgen van de NewFysic methode tijdens je vakantie enkele uitdagingen met zich mee. Maar over het algemeen is het zeer goed te doen. Zeker met deze tips van onze diëtist.

Want van een vakantie moet je vooral kunnen genieten.

Algemene tips

Het belangrijkste advies: maak de best mogelijke keuzes en houdt het leuk.

 • Afvallen hoeft niet tijdens een vakantie, ga voor stabiliteit.
 • Ga met de juiste mindset op vakantie. Het idee ‘nu is het vakantie, nu mag ik alles’ is niet de meest handige. Wil je gezond en gebalanceerd leven dan zul je ook tijdens de vakantie keuzes moeten blijven maken. Keuzes maken betekent niet op alles ‘nee’ zeggen maar even nadenken voordat je ‘ja’ zegt op een ijsje, kaasje, wijntje of taartje. Heb je er écht zin in? Of neem je het omdat ‘het vakantie is’?
 • Geniet en wees bewust van wat je eet en drinkt. En luister naar je lichaam. Genoeg is genoeg. (ook op vakantie) dus stop dan met eten.
 • Beweeg! Je kunt overal bewegen, je hebt immers alleen je eigen lichaam daarvoor nodig. Wandelen, zwemmen of misschien een dansje wagen, het helpt allemaal mee.
 • Neem fruit en een stuk komkommer of wat snoeptomaatjes mee voor onderweg of op het strand.
 • Vers fruit is beter dan uit potje/blik.
 • Liever gekookte, gestoomde of gegrilde groenten dan friet.
 • Water is beter dan sap/frisdrank.
 • Eet vis en vlees liefst gegrild.
 • Twee gangen is genoeg.

 

LEES OOK: 15 x Tips voor een slanke zomer

 

Een gezonde vakantie hoeft niet ingewikkeld te zijn

 1. Zorg ervoor dat je voldoende supplementen meeneemt op vakantie. Deze stimuleren de stofwisseling en onderdrukken het hongergevoel, waardoor je ook tijdens je vakantie de verleiding beter kan weerstaan.
 2. De Purify kun je het beste in een plastic tasje wikkelen en in je koffer doen. Zorg wel voor een nieuwe fles, zodat deze nog goed dicht zit als je gaat reizen. Tijdens de vakantie kun je er ook voor kiezen om deze twee keer per dag te nemen, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
 3. Neem crackers mee in je (hand)bagage, vaak zijn deze niet te koop op locatie. Je kunt dan in ieder geval een paar maaltijden NewFysic-proof doen, zoals bijvoorbeeld het ontbijt of de lunch. En neem fruit mee voor in het vliegtuig.
 4. Ontbijt goed, dat brengt de verbranding op gang en sla geen maaltijden over.
 5. Olie en azijn: Ga je ergens lunchen, bestel dan een salade of soep en eet hier twee volkoren crackers bij. Vraag in restaurants om een salade zonder dressing en breng hem zelf op smaak met olie, azijn, peper en zout.
 6. Eet alleen bij trek: doe niet voor de gezelligheid steeds mee maar eet alleen als je echt trek hebt.
 7. Eerst water de rest komt later. Ga nooit op pad met honger, drink in elk geval een glas water voor de maaltijd en drink voldoende water gedurende de dag.
 8. Als je voor brood kiest, kies dan altijd voor de volkoren varianten.
 9. Als je alcohol drinkt, kies dan voor wijn en niet voor bier. Bij voorkeur droge witte of rode wijn en probeer bij elk glas wijn twee glazen water te drinken.
 10. Als je in de avond uit eten gaat, neem dan vis/vlees en groenten/salade en zo min mogelijk koolhydraten (witte pasta/rijst en aardappels). Eet twee volkoren crackers voordat je uit eten gaat om zo alsnog de koolhydraten binnen te krijgen.
 11. Zullen we delen? Restaurants serveren meestal grote porties, deel een hoofdgerecht met een tafelgenoot of bestel een voorgerecht als hoofdgerecht.
 12. Neem een heldere soep of carpaccio als voorgerecht en vraag de dressing/olie van de carpaccio apart.
 13. Sausjes apart: Vraag in restaurants altijd of de sauzen en/of dressings apart geserveerd kunnen worden, dan kun je zelf kiezen of en hoeveel je hiervan gebruikt. Probeer deze natuurlijk wel zoveel mogelijk te beperken.
 14. Mooi meegenomen: neem op uitstapjes gezonde tussendoortjes mee, zoals een appeltje of gekookt eitje voor onderweg. En zorg ervoor dat je om de twee à drie uur een eetmoment hebt.
 15. Als je de keuze hebt eet dan ’s middags de grootste maaltijd en neem ’s avonds genoegen met wat minder. Sla ook het dessert over en kies voor een kopje koffie of thee. Dit scheelt een hoop calorieën.
 16. Neem één of twee tabletten No Regret in voor de maaltijd. Doe dit samen met een groot glas water. Deze beperken de schade. Zorg ervoor dat deze altijd in je handtas zitten. Ook de AppetiteControl kun je dagelijks innemen en zorgt voor minder trek tussen de maaltijden door.
 17. Probeer ook op vakantie te zorgen voor wat extra beweging. Stop een tablet/iPad in de koffer met een 7 minute workout app. Als er een zwembad is, probeer dan dagelijks tien baantjes te zwemmen. Je kunt ook onze tips om ongemerkt meer te bewegen raadplegen.
 18. Doe aan de twee-happen regel: eet iets waar je veel zin in hebt en stop na twee happen. Het is niet nodig om een heel stuk taart/ijs o.i.d. te eten om te weten hoe het smaakt.
 19. Gebruik de 90/10 regel: Als 90 procent van de voeding gezond is, mag de andere 10 procent best wat minder verantwoord zijn.

 

LEES OOK: Tips om tijdens je vliegreis minder vocht vast te houden

 

Na de vakantie

Bij terugkomst van vakantie kun je opnieuw starten met een appeldag. Neem de eerste vier dagen bij thuiskomst 3x daags 15 ml Purify. Zo ben je binnen no-time weer in je oude, verantwoorde ritme.

 

Foto: Ana Azevedo via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

 • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
 • Coaching
 • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen