Halloween met NewFysic: griezelig gezond snoepgoed

24 oktober 2018

Halloween met NewFysic: griezelig gezond snoepgoed

Halloween: hartstikke leuk, lekker griezelig maar vooral ook gezellig om met vrienden te vieren. Vaak gaat dit feest gepaard met het nodige calorierijke snoepgoed. Maar, weet Emma ons te vertellen, er zijn veel gezonde variaties te bedenken.

En die zien er nog leuk uit ook.

De leukste (en gezondste) Halloween variaties

  • Gevaarlijke mandarijnen: gebruik een zwarte stift om enge gezichtjes op de mandarijnen te tekenen.
  • Griezelige komkommers: snijd een gezichtje uit de schil van een komkommer en maak een mond door middel van een reepje rode paprika. De ogen en neus maak je van twee zwarte olijven en een stukje gele paprika. Je kunt ook een gevulde paprika maken, waar je een gezichtje uitsnijdt, net als de Amerikanen met hun pompoenen doen.
  • Lange skelettenvingers: maak van rettich (een soort witte wortel) ‘vingers’ met stukjes rode paprika als nagels. Maak een dipsausje van magere Griekse yoghurt (0% vet) met bijvoorbeeld knoflook en kerriepoeder en eventueel een klein beetje zout.

 

Op zoek naar meer gezonde snacks? In dit artikel zetten we een aantal slanke alternatieven voor de bitterbal op een rijtje.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Drew Hays via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen