Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Het effect van stress op afvallen

18 november 2019

Het effect van stress op afvallen

Iedereen heeft wel eens last van stress. Maar wist je ook dat stress het afvallen kan beïnvloeden? En – helaas – niet ten goede. Gezondheidsdeskundige Bart legt uit hoe dat in zijn werk gaat (en wat je eraan kunt doen). 

Naast vervelend is stress dus ook nog eens nadelig voor je gewicht.

 

Minder calorieën verbranden

Het overkomt ons allemaal wel eens: een uur, een dag of een periode van stress. Je hebt het druk op je werk, wat issues thuis of zit gewoon even niet zo lekker in je vel. En dat is niet alleen rottig voor jezelf (en je omgeving), ook je stofwisseling lijdt eronder. Per stressvolle dag verbrand je daardoor zo’n 104 calorieën minder. Dat lijkt op een dag niet zo heel veel. Maar heb je een periode van aanhoudende stress kan dit flink oplopen. Zonde van al dat harde werk tijdens het afvallen.

 

Vermoeidheid en lager libido

Maar er is meer. Stress knoeit niet alleen met je stofwisseling, ook andere lichaamsprocessen hebben er last van.

  • Energie: stress zorgt voor vermoeidheid. Niet alleen door je ‘s nachts wakker te houden met piekeren, ook omdat je hartslag hoger ligt door de hoeveelheid cortisol in je lichaam. Daardoor gaan je hersenen automatisch minder produceren en voel je je sloom en vermoeid.
  • Libido: stress zorgt voor een lager libido. Je oestrogeenpijl gaat namelijk schommelen van stress. Bovendien is er vaak weinig ruimte in je hoofd om überhaupt aan seks te denken.
  • Nagels: stress kan zorgen voor nagelbijten. En nagelbijten kan weer zorgen voor infecties. Het kan helpen om je nagels een extra lakje te geven in stressvolle periodes.
  • Huid: je krijgt eerder pukkeltjes. Door cortisol wordt je huid ontvankelijker voor bacteriën. Met onzuiverheden als gevolg. Extra water drinken kan helpen, omdat je huid ook minder vocht toegespeeld krijgt als je stress hebt.
  • Haar: haren kunnen uitvallen. Een gestrest lichaam maakt het hormoon androgeen aan, wat voor haarverlies kan zorgen.

 

Het beste recept tegen stress is natuurlijk rust en tijd voor jezelf. Maar laten we eerlijk zijn: je kunt niet in elke stressvolle drukke werkperiode even drie weken op Bali gaan zitten. Wat je wel kunt doen, is iets tegen je broze nagels, uitvallende haar en onrustige huid. Door elke dag een capsule Hair-Skin-Nails te slikken houd je je nagels sterk, je haar glanzend en je huid in topconditie. Aan je gemoedstoestand kun je ook wat doen: het supplement Mood&Energy houdt je geest veerkrachtig en je energie op peil.

 

Wat je nog meer kunt doen

Een gezond eetpatroon, genoeg slaap en regelmatige lichaamsbeweging kunnen helpen om stress tegen te gaan. En soms helpt het accepteren van het feit dat je nu eenmaal even in een drukke periode zit ook al. Merk je nu dat je stress maanden aanhoudt, trek dan aan de bel en maak een afspraak met je leidinggevende of huisarts om je klachten te bespreken en naar een oplossing te zoeken.

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Victoria Heath via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen