Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

BMI berekenen: hoe doe je dat en wat is ‘normaal’?

11 februari 2019

BMI berekenen: hoe doe je dat en wat is ‘normaal’?

De BMI is een veelgehoorde term als je wilt afvallen. Maar wat is het precies en hoe bereken je die van jou? Wat  is eigenlijk een ‘goede’ BMI en wat kun je doen als je BMI ongezond blijkt?

 

Gezondheidsdeskundige Bart legt het je allemaal uit.

 

Wat is BMI?

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Je kunt je BMI uitrekenen als je:

  • Tussen de 18 en 70 jaar oud bent
  • Tussen de 158cm en 190cm bent
  • Niet zwanger bent

 

BMI berekenen

De BMI bereken je door je gewicht in kilo’s te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Als je bijvoorbeeld 1,62 meter lang bent en 56 kilo weegt, heb je een BMI van 21,4. Online bij NewFysic kun je je BMI gewoon laten uitrekenen. Klik daarvoor op deze link en vul je geslacht, gewicht en lengte in.

 

Wat is een gezond BMI?

Als je eenmaal weet wat je BMI is, weet je  in welke categorie jij valt: ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas. De BMI calculator van NewFysic vertelt het je meteen op je scherm. Een BMI-score van 18,5 wordt als te licht gezien, tussen de 18,5 en de 25 heb je een ‘normaal’ of ‘gezond’ gewicht en daarboven heb je licht of zwaar overgewicht (boven de 40).

 

Heb jij overgewicht of obesitas? Maak dan een afspraak bij een van de vestigingen van NewFysic of neem online contact op met een van onze coaches. Zij kunnen een persoonlijk voedingsplan voor je samenstellen om gewicht te verliezen. Zonder hongergevoel en met resultaat.

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Siora Photography via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen