Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Zo houd je je aan goede voornemens

13 januari 2019

Zo houd je je aan goede voornemens

Afvallen, stoppen met roken, meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden, meer sporten en minder stress behoren tot de meest gemaakte goede voornemens. Je iets voornemen is een ding, maar hoe houd je je ook aan deze goede plannen?

 

Daar zijn een paar simpele manieren voor.

 

1. Stel realistische doelen

Je kunt wel tientallen kilo’s willen afvallen of je voornemen elke dag een van je vrienden of familieleden te zien, maar vaak laat je agenda én je lijf dit soort plannen gewoon niet toe. Stel jezelf doelen waarvan je weet dat ze haalbaar zijn. Niets is zo demotiverend als er halverwege de januarimaand achter komen dat er nog niets van je goede voornemens terecht is gekomen.

 

2. Wees niet te streng

Maar weinig goede voornemens zijn een heel jaar vol te houden. Roken: ja. Minder stress: nee. Lukt het eens een weekje niet? Wees dan niet te hard voor jezelf en pak de draad de volgende week weer op. Jezelf straffen werkt alleen maar averechts.

 

3. Houd het klein (en leuk)

Wereldvrede is een nobel doel, maar waarschijnlijk niet haalbaar voor jou als persoon. Houd je doelen realistisch, niet te groot en vooral leuk. Je vrienden vertellen dat je ze zo waardeert is bijvoorbeeld al een hele goeie, en hartstikke haalbaar. Wil je minderen met suiker? Verwen jezelf dan dagelijks met een gezonde (suikervrije) snack in plaats van helemaal niets lekkers meer te eten.

 

LEES OOK: Super Q10: hét supplement tegen huidveroudering

 

4. Doe het samen

Zijn je vriend(inn)en ook toe aan een gezonde(re) levensstijl? Stel je doelen dan samen, dan houd je ze beter vol. Je kunt samen koken, tips uitwisselen en elkaar steunen op moeilijke momenten. Bovendien is het een stuk gezelliger dan alleen.

 

5. Schrijf het op

Noteer je goede doelen aan het begin van het jaar op een voor jouw zichtbare plek: op een post-it op de ijskast, in je notities op je telefoon of in je dagboek op je nachtkastje. Door ze steeds onder ogen te moeten komen zul je merken dat je je beter aan je doelen houdt.

 

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Houd jij je aan je persoonlijk voedingsplan maar weet je niet wat je tussen de maaltijden door kunt eten? Deze gezonde tussendoortjes stillen de lekkere trek.

Foto: Thought Catalog via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen