Hangop met aardbeien en een vleugje balsamico

4 personen 15min Vegetarisch gerecht

Een heerlijk nagerecht. Simpel en snel te bereiden, ideaal voor de feestdagen!

Ingredienten

  • 800 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
  • 200 gram aardbeien
  • 8 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel vloeibare zoetstof ( bijvoorbeeld stevia van NewFysic )
  • 1 takje verse munt

Benodigdheden

  • Zeef
  • Vershoudfolie

Bereiden

  1. Neem een kom en zet daar een zeef in en leg hier een theedoek in. Doe de Griekse yoghurt in de kom en laat minimaal 8 uur in de koelkast staan om uit te lekken. Dek het geheel af met vershoudfolie.

  2. Nadat de yoghurt is uitgelekt kun je het vanille extract toevoegen. Voor de balsamicostroop laat je de balsamico met de Stevia zoetstof inkoken. Zet het met een pannetje op het vuur en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Laat de balsamico een beetje afkoelen. Maak nu de aardbeien schoon en marineer deze in de balsamico. Doe de hangop in een glaasje en leg de gemarineerde aardbeien er op.

  3. Hier kan je evt. dan nog amandelschaafsel of andere noten aan toevoegen voor chrunch 😉

Andere recepten

6 personen 20min Vis