3 x tips voor koken voor één persoon

11 februari 2019

3 x tips voor koken voor één persoon

Vind jij het lastig koken voor jezelf? Omdat het je veel tijd kost of de supermarkt alleen grootverpakkingen verkoopt? Emma weet er alles van en zet haar beste tips voor een dinner for one je op een rij. 

 

En zo werd koken voor één opeens makkelijk én leuk.

 

1. Houd het simpel

Je kunt natuurlijk all out gaan en een gerecht met 36 ingrediënten maken, maar laten we eerlijk zijn: daar hebben maar weinig mensen zin in of tijd voor. Daar komt bij dat kruiden en dergelijke niet altijd in eenpersoons porties te krijgen zijn, waardoor je een hoop overhoudt (en je voorraadkastjes uitpuilen). Kies daarom voor een gerecht met niet al te veel ingrediënten en een niet al te lange bereidingstijd.

 

2. Kies voor een éénpansgerecht

Deze tip is om meerdere redenen mijn favoriet en misschien wel het meest omdat hij zorgt voor weinig afwas. Je gooit alles in één pan waardoor de smaken goed met elkaar mengen en je niet constant bezig bent met de timing van andere onderdelen van het recept dat je hebt gekozen. Bijkomend voordeel: éénpansgerechten zijn goed in te vriezen. En dat heeft weer met de volgende tip te maken.

 

3. Kook voor de vriezer

Koken voor 1 persoon is eigenlijk bijna onmogelijk. En wel omdat supermarkten nu eenmaal nooit een halve tomaat of kwart komkommer verkopen. Dus dit is wat je doet: je kookt lekker veel en vriest in wat je niet opeet. Zorg dat je hiervoor goede plastic bakjes koopt die geschikt zijn voor de vriezer, en waar je genoeg in kwijt kunt voor één portie. Hoef je de volgende keer dat je moe thuis komt van je werk alleen maar dat prakkie op te warmen.

 

Vind jij het moeilijk maat te houden als je uit eten bent? Met deze tips beheers jij je zonder hongergevoel.

 

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Annie Spratt on Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen