Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

4 x waarom seizoensgebonden producten beter zijn

18 februari 2019

4 x waarom seizoensgebonden producten beter zijn

Vroeger aten we enkel aardbeien in de zomer en boerenkool in de winter. Niet omdat we dat nu perse wilden, gewoon omdat het buiten het seizoen niet te krijgen was (want niet verbouwd werd). Inmiddels is altijd alles te krijgen in de supermarkt. Vier redenen waarom je vaker seizoensgebonden groente en fruit zou moeten eten.

Wedden dat je na het lezen van dit lijstje met een andere blik naar het groente- en fruitschap in de supermarkt kijkt?

 

Voor de smaak

Groente en fruit dat uit het ‘goede’ seizoen komt smaakt heerlijk. Aardbeien en bessen zijn zoet, spinazie fris en asperges sappig. Dit komt omdat ze direct geconsumeerd worden nadat ze zijn uitgerijpt. Buiten het seizoen smaken aardbeien vaak een stuk zuurder, dit komt omdat ze dan lang zijn opgeslagen in een koelcel waardoor ze hun volle smaak verliezen.

 

Voor je portemonnee

Zoals net al beschreven: fruit en groente moet lang en koel worden opgeslagen, wil je ze buiten het seizoen nog als ‘vers’ te kunnen verkopen. Ze moeten soms ook kilometers afreizen om van een koelcel in Nederland of het buitenland op jouw bord te belanden. Om die reden zijn fruit en groenten buiten het seizoen een stuk goedkoper.

 

LEES OOK: Recept: Spaghetti met oesterzwammen en cherrytomaatjes

 

Voor het milieu

Om bovenstaande reden kun je je voorstellen dat niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu ervan profiteert als jij je groente en fruit in van het seizoen eet.

 

Voor je lichaam

Groenten en fruit dat lang worden opgeslagen verliest haar smaak, maar ook een deel van haar voedingsstoffen. Fruit dat uit het seizoen komt, wordt precies op het juiste manier geoogst en heeft zo tijd om ‘uit te rijpen’. Fruit dat opgeslagen wordt, wordt vaak voortijdig geplukt en en later kunstmatig gerijpt. Zo krijgt het geen kans alle voedingsstoffen uit de natuur tot zich te nemen.

 

Kun jij wel een oppepper gebruiken? Probeer dan eens het Mood & Energy supplement van NewFysic, voor een goede gemoedstoestand en een flinke energieboost gedurende de dag.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Jakub Kapusnak on Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen