Dit is waarom je (extra) kaneel zou moeten eten in de winter

29 januari 2019

Dit is waarom je (extra) kaneel zou moeten eten in de winter

Naast dat het toevoegen van kaneel aan gerechten of dranken ontzettend lekker kan zijn, helpt het je ook de koude winterdagen door. Kaneel helpt je temperatuur namelijk op pijl te houden, je afweersysteem te boosten en het afvallen te stimuleren. Do we need to say more?

 

Nee toch? Of toch: een korte uitleg.

 

Doorbloeding

Het eten (of drinken) van kaneel zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je lichaamstemperatuur stijgt. Een goed doorbloed lijf is namelijk veel beter in staat zich van binnenuit op te warmen. Maar daarnaast heeft kaneel nog een belangrijke functie in de winter: het heeft een antivirale en antibacteriële werking. Hierdoor ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld verkoudheid of griep.

 

Snellere spijsvertering

Maar we geven je nog een reden om wat extra kaneel toe te voegen aan je kopje thee, koffie of bakje yoghurt: deze specerij helpt bij het afvallen. Dat zit zo: kaneel heeft een stimulerend effect op de spijsvertering. Dus alles wat je eet wordt een beetje sneller verteerd, waardoor je uiteindelijk dus ook meer kilo’s zult verliezen.

 

Andere specerijen

Maar er zijn meer soorten kruiden die je helpen bij het behouden van een sterke weerstand. Ook gember, kurkuma en zwarte peper helpen je door die donkere dagen heen. Brouw er een theetje van of voeg ze toe aan curry of pasta.

 

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Vanesa conunaese via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen