Tips voor een gezonde BBQ

3 juni 2020

Tips voor een gezonde BBQ

Met de zomer in zicht gaan we weer volop bbq-en… Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar hoe doe je dat zoveel mogelijk NewFysic proof?

We helpen jullie graag een beetje op weg.
​​​​​
Tips voor een gezonde BBQ:

  • Kies voor kip of vis (maximaal 2-3 stukken vlees en/ of vis). Ook zin in een hamburger? Neem dan alleen de zelfgemaakte NewFysic hamburgers. Neem geen worstjes of speklapjes.
  • Onbeperkt groentespiesjes! Maak groentespiesjes voor op de BBQ met (rode) ui, champignon, paprika en courgette. Het is zo lekker! Je kunt hier ook eindeloos mee variëren dus leef je uit;-) We hebben ook nog een leuke suggestie voor een spies gecombineerd met vis (recept: zalmspies met groenten)

DOWNLOAD HIER HET BBQ- RECEPTEN BOEKJE

  • Serveer veel gezonde bijgerechtjes zoals groente en fruit waar je veel van mag eten: sla, stukjes komkommer, snoeptomaatjes, fruitsalade, watermeloen, ananas.
  • Eet volkoren stokbrood en gebruik geen kruidenboter maar Boursin- of Paturain Light en neem maximaal 3 stukjes. Eet je geen stokbrood, dan kun je een extra stukje vlees eten.
  • Kies liever niet voor kant- en klare marinades (daar zitten vaak veel suikers in), maar maak het heel eenvoudig zelf. Met verse kruiden, knoflook en een beetje olie en azijn.
  • Drink geen alcohol. Zet een kan water neer met wat citroen en munt, heerlijk in de zomer! Drink je wel graag een glaasje wijn? Beperk het dan tot 1 glas. Sowieso is het niet aan te raden om met dit warme weer alcohol te drinken. Hierdoor ga je meer vocht vasthouden waardoor het lijkt alsof je weer bent aangekomen. Dat willen we niet toch? Lees ook onze tips over vochtvasthouden tijdens warm weer.

Last but zeker not least…geniet er van! Dit zijn echt dé momenten die een zomer vaak zo bijzonder maken, even samenzijn met je familie, gezin of vrienden… Bon appetit en geniet van deze tips voor een gezonde BBQ!

DOWNLOAD HIER HET BBQ- RECEPTEN BOEKJE

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen