Tips voor een gezonde start na de vakantie

23 augustus 2018

Tips voor een gezonde start na de vakantie

September, alles gaat weer beginnen. Jij naar je werk en de kinderen weer naar school. Het juiste moment om weer fris te gaan starten en gezonde voedingsgewoontes weer op te pakken. Omdat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, geeft Fleur je een aantal nuttige tips.

Mijn motto is altijd: een goede voorbereiding is het halve werk.

Bereid de dag voor

Ga je weer werken? Maak de avond van tevoren dan al bakjes klaar. Vul deze met fruit en snoepgroente/salade en zet in de ijskast om mee te nemen. Zet ook een bidon water klaar met eventueel wat munt en/of citroen erin. Crackers of ontbijtgranen voor overdag zou je ook alvast in je tas kunnen stoppen. De volgende ochtend hoef je het alleen in je tas (en die van de kinderen) te doen.

Doe boodschappen

Ik hoor je denken: dat lijkt me logisch na de vakantie. Wat ik bedoel is: doe voldoende gezónde boodschappen. Niets is zo erg als een lege ijskast als je trek hebt. Het resulteert namelijk in de keukenkastjes opentrekken, de snacks van je kinderen opeten en je daarna schuldig voelen. Zorg dus dat je voldoende lekkere, verse en gezonde producten in huis haalt. Hoef je je nooit te laten verleiden tot dat restje overgebleven M&M’s.

 

LEES OOK: Tips om ‘s avonds niet te gaan snoepen

 

Zeg dag tegen alcohol

Het zou goed kunnen dat je tijdens de vakantie wat minder hebt gelet op je alcoholinname. Probeer dat wijntje of biertje na je vakantie weer te vervangen door water (bijvoorbeeld met een smaakje) of een ander alternatief voor alcohol. Zorg sowieso dat je genoeg vocht binnenkrijgt om zo het vastgehouden vocht af te drijven.

Plan een appeldag

Start opnieuw met een appeldag en neem de eerste vier dagen na thuiskomst 3x daags 15 ml Purify. Hiermee zet je mentaal de knop om: het is een duidelijk startmoment van een andere levensstijl. Van alle fruitsoorten onttrekken groene appels het best overtollig vocht en vetstoffen uit de ingewanden. Resultaat: een gereinigd lichaam neemt gezonde voedingsstoffen beter op waardoor je je fit en energiek voelt. Je eet de appels met schil omdat daar de meeste voedingsstoffen en vezels in zitten. Vezels hebben een reinigende werking.

 

LEES OOK: Verantwoord borrelen doe je zo

 

Kom in beweging

Op vakantie lag je waarschijnlijk dagenlang aan je strandbedje vastgeplakt. Helemaal niet erg, maar nu is het tijd weer te gaan bewegen. Loop, zwem, fiets; het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, zolang je hartslag er maar van omhoog gaat. Niet zo’n sportschoolganger? Lees dan onze tips om ongemerkt meer te bewegen.

Wees niet te streng

Je kunt je gefrustreerd voelen over de kilo’s die er tijdens de vakantie bijgekomen zijn, maar je kunt er ook gewoon voor kiezen ze te accepteren en je dieet bij terugkomst met goede moed weer op te pakken. Wees dus niet te streng voor jezelf en probeer rustig aan weer terug te keren naar de gezonde levensstijl van voor je vakantie. En dat dat niet van de ene op de andere dag gepiept is, is helemaal niet erg. Met de structuur en regelmaat van het ‘gewonde’ leven, zit je er zo weer in, beloofd.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen