Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Vliegtips (i.v.m. vocht vasthouden)

1 augustus 2018

Vliegtips (i.v.m. vocht vasthouden)

Een vliegreis zorgt niet alleen voor stramme spieren maar kan er ook voor zorgen dat je voeten, enkels, benen en handen opzwellen. Dit komt door het vasthouden van vocht. Met deze tips kun je dit beperken.

Hoewel het voélt alsof je het vliegtuig uitstapt met 3 extra kilo op je buik, is dit voornamelijk vocht. Gelukkig 😉

1. Beweeg!

Bewegen zorgt voor een betere doorbloeding en vochtafdrijving. Probeer zoveel mogelijk te bewegen of blijf in ieder geval in beweging. Elk uur even de benen strekken, loop even naar het raam, ga naar de wc, doe een paar simpele stretchoefeningen of wandel naar ‘het keukentje’ om wat te drinken te halen.

Tip: Doe aan vliegtuig fitness. Als je genoeg beenruimte hebt kun je bijvoorbeeld je been optillen en je voet 10 centimeter van de grond houden. Maak met je onderbeen 10 cirkelbewegingen en verander vervolgens van richting. Doe hetzelfde met je andere been. Ook kan je een andere oefening doen door je hielen zo hoog mogelijk op te tillen terwijl je je tenen op de grond houdt. Houd je hielen voor 10 seconden in deze positie en laat ze vervolgens weer zakken. Doe deze herhaling 10 tot 15 keer en je beenspieren zullen weer flink opgewarmd zijn.

LEES OOK: Tips om ongemerkt meer te bewegen

2. Drink voldoende

Omdat je tijdens het vliegen vocht vasthoudt, is het belangrijk om voldoende te drinken. Drink daarom veel water en kruidenthee, maar probeer frisdranken te vermijden.

Tip: Koop een grote fles water als je eenmaal door de douane heen bent. Soms duurt het even voordat het cabinepersoneel de tijd heeft om iedereen van een drankje te voorzien (en is jouw lichaam alweer uitgedroogd).

3. Kies voor een comfortabele outfit

Vergeet dat mooie, strakke jurkje: ga tijdens het vliegen voor een comfortabele, losse outfit. Strakke kleding bemoeilijkt de bloeddoorstroming.

4. Zorg ervoor dat je het bloed niet afknelt

Als je een langere tijd zit, verzamelt zich bloed in je enkels en benen. Door met je benen over elkaar te zitten knel je het bloed nog meer af.

5. Beperk de zoutinname

Voeg geen extra zout toe aan de vliegtuigmaaltijd en beperk de inname van bewerkt voedsel (hier wordt vaak veel zout aan toegevoegd).

6. Massage

Een massage zal de bloedcirculatie verbeteren waardoor de vochtophoping sneller zal verdwijnen. Dit kan tijdens, maar ook na de vlucht.

7. Magnesium (uit voeding of supplement)

Magnesium werkt ondersteunend bij het afdrijven van overtollig vocht en zit onder andere in peulvruchten, zaden en volkorenproducten. Je kunt magnesium ook als supplement slikken.

LEES OOK: Bestel hier je NewFysic vakantiepakket zodat je ook tijdens de vakantie lekker kunt eten en drinken, zonder aan te komen.

8. Beperk de inname van koffie en alcohol

Als je koffie of alcohol hebt gedronken, moet je extra water drinken om de dehydraterende werking van deze stoffen te compenseren.

9. Maak vóór je vertrekt een stevige wandeling

Ongeacht hoe lang je vliegt is het belangrijk dat je een flinke wandeling maakt voordat je het vliegtuig instapt. Hierdoor komt je bloedstroom goed op gang. Vroeg of laat zal de bloedstroom zich gaan afremmen waardoor de kans op opgezette enkels wordt verhoogd, maar door eerst even stevig te wandelen kan je dat moment zoveel mogelijk uitstellen. Gelukkig heb je op de meeste luchthavens genoeg ruimte om even een wandelingetje te maken.

10.Ga met je benen omhoog

Zorg ervoor dat je de nacht na je vlucht je benen iets hoger laat rusten dan de rest van je lichaam (bijv. met een kussen eronder).

11. Gebruik de aquasmart

Neem de aquasmart van NewFysic in met voldoende water. Deze ondersteunt het lichaam bij het afvoeren van vocht.

12. Eet voedingsmiddelen die een vocht afdrijvend effect hebben

Een bakje brandnetel kruidenthee, verse ananas, asperges, bleekselderij, venkel, komkommer, peterselie en selderij.

’s Avonds pas laat eten, uitslapen en veel sociale gelegenheden. Een zomer(vakantie) brengt vaak een ander ritme met zich mee dan je gewend bent. Deze tips helpen je om toch gezonde keuzes te maken.

Bekijk onze populairste artikelen over afvallen en een gezonde levensstijl:

  1. Het gevaar van buikvet en visceraal vet
  2. Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig?
  3. Gezond afvallen: feiten en tips. Alles over gezond en duurzaam afslanken
  4. Supplementen en afvallen: wat werkt er wel

Foto: Suhyeon Choi via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen