Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Zo maak je thuis de perfecte cappuccino

21 november 2018

Zo maak je thuis de perfecte cappuccino

Wil jij thuis net zo’n lekkere cappuccino kunnen maken als in je favoriete koffietent? Emma legt je uit hoe je dat doet zonder professionele melkschuimer. En dat is helemaal niet ingewikkeld.

Zoals je weet is een cappuccino een gezond tussendoortje. Bovendien kan het je helpen de (soms lange) middag op werk door te komen door even een moment voor jezelf te creëren. Ook een aanrader tijdens het middagdutje van je kind.

 

Magere melk

In de horeca worden cappuccino’s en latte’s standaard klaargemaakt met volle melk. Als je NewFysic volgt zul je daarom altijd expliciet moeten vragen naar een koffie met magere melk of ongezoete sojamelk. Maar maak je thuis je koffie klaar, kun je dit natuurlijk helemaal zelf bepalen en heb je jouw melk waarschijnlijk al standaard in de ijskast staan.

 

Fluffy schuimlaag

Wat maakt nu een goede cappuccino? Juist ja: het melkschuim. Dit moet stevig genoeg zijn om niet in te zakken en ‘fuffy’ genoeg om te drinken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is magere melk perfect om melkschuim mee te maken. Dit heeft te maken met de eiwitten die erin zitten maar ook het gebrek aan vet;  de vetten in volle melk kunnen de opbouw van het schuim verstoren.

 

LEES OOK: Deze voeding bezorgt je gezond, sterk en glanzend haar

 

Zo doe je dat

En dan nu het stappenplan:

  1. Schenk wat koude melk in een (schoon en droog) kannetje.
  2. Klop de koude melk met een garde gedurende 20 seconden. Dat het er hier na nog niet spectaculair uitziet, moet je even voor lief nemen: het komt echt goed.
  3. Verhit de melk in en steelpannetje of in de magnetron en zorg dat hij niet overkookt (dan raak je het schuim kwijt).
  4. Komt de melk omhoog? Dan is je melkschuim klaar.

 

Hoe deze magie tot stand komt? Dat heeft te maken met de eiwitten in de melk. De opgeklopte luchtbelletjes zijn omgeven door eiwitten en door verwarming verandert de structuur van het eiwit in ‘zacht’ naar ‘hard’. Op deze manier zakt de boel dus niet meer in elkaar.

 

Kun jij wel een oppepper gebruiken en helpt de cappuccino niet (genoeg)? Probeer dan eens het Mood & Energy supplement van NewFysic, voor een goede gemoedstoestand en een flinke energieboost.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen