Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Charmoula aubergine met bulgur en munt

50 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Ovenschaal

Bakpapier

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Maak de kruiden schoon en hak de blaadjes fijn. Snijd de lente-ui in plakjes.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

  4. Maak de charmoula door de komijn, koriander, chili, paprika, snufje zout, teentje knoflook en de in kleine stukjes gesneden ingelegde citroenschil te mengen met 2 eetlepels olijfolie en 100 ml water.

  5. Snijd de aubergines overlangs doormidden. Kruis het vruchtvlees schuin in met een mes zonder door de buitenschil heen te snijden. Wrijf de charmoula goed op en in het snijvlak van de aubergine en leg ze met het snijvlak naar boven op een vel bakpapier in de oven. Rooster ze ca. 30-40 minuten tot ze helemaal zacht zijn.

  6. Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10 minuten gaar. Voeg de fijngesneden kruiden, lente-uitjes, olijven en de pijnboompitjes toe en maak af met wat citroensap en peper en zout naar smaak.

  7. Breng de yoghurt op smaak met wat versgemalen peper.

  8. Serveer de aubergines met een lepel yoghurt erover en de bulgur en garneer met wat verse kruiden.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95