Siciliaanse zalm met broccoli en champignons

2 personen 20 min Vis gerecht

Waan je aan de Méditerranée met dit Italiaanse pastarecept

 

Ingrediënten

  • 250 gram zalmfilet
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram broccoli (klein stronkje)
  • 80 gram volkoren penne, ongekookt
  • 1/2 limoen, sap
  • 6 stuk olijven
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 Snufje chilivlokken
  • 4 Takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Meng de olijfolie met het limoensap, chilivlokken, paprikapoeder en wat peper en zout en wrijf daar de vismootjes mee in.

  3. Snipper de knoflook.

  4. Snijd de peterselieblaadjes fijn en hak de olijven grof.

  5. Snijd de champignons in plakjes en de broccoli in roosjes.

  6. Leg de vismootjes in de ovenschaal en bak in ca. 15 minuten gaar.

  7. Kook ondertussen de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10 minuten gaar.

  8. Verhit ondertussen wat Frylight bakspray/olijfolie in een koekenpan en bak de broccoli op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Voeg dan de champignonplakjes en knoflook toe en bak nog 4 minuten.

  9. Voeg net voor het serveren de fijngesneden peterselie en de olijven toe.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag