Appeldag: hoe werkt het en waar is het goed voor?

1 februari 2021

Appeldag: hoe werkt het en waar is het goed voor?

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je er zelf ervaring mee: de ‘appeldag’. Het is de eerste dag van je afslankplan bij NewFysic en dient ter ontgifting van je lijf en als een frisse start voor het afvallen. Maar waarom groene appels? Wat doet het met je lijf en hoe zorg je dat het lekker (en leuk) blijft? Daarom: het hoe en waarom van de appeldag.

Start je met NewFysic, is je eerste dag de appeldag.

Waarom groene appels?

Appels zitten vol goede voedingsstoffen en zijn rijk aan antioxidanten. Van alle soorten fruit onttrekken appels het beste vet en overtollig vocht uit de ingewanden. Daarnaast zorgt de schil voor een schurende werking in de darmen, waardoor vet en afvalstoffen makkelijk kunnen worden afgevoerd.

 

LEES OOK: 5x voeding voor een stralende huid

 

Hoe gaat zo’n appeldag?

Je persoonlijke afslankplan bij NewFysic begint altijd met een appeldag in combinatie met Purify, een detoxdrankje voor het reinigen van het lichaam door de lever. In plaats van ontbijt en lunch eet je 5 tot 7 appels. Om 16.00 uur stop je met de appels. Daarna eet je nog wat heldere soep of bouillon als je behoefte hebt in wat zout. ‘s Avonds eet je een gewone maaltijd uit je persoonlijke afslankplan. Mensen die diabetes hebben of last van migraine, slaan  de appeldag over.

 

LEES OOK: De beste alternatieven voor alcohol

 

Tips

Vind je het moeilijk appeldag vol te houden of zie je er tegenop? Deze tips kunnen je helpen:

  • Eet niet alle appels in z’n geheel op, maarr snijd ze in partjes en zet ze bijvoorbeeld naast je laptop als je aan het werk bent.
  • Begin je de smaak van groene appel zat te worden? Strooi dan wat kaneel over de partjes, geeft net even een andere smaak.
  • Drink na het eten van een groene appel een glas water. Dit is beter voor het glazuur van je tanden.
  • Lukt het echt niet met de appels? Dan mag je de appel ook vervangen door verse ananas of een combinatie maken van appel en ananas.

 

Daarom: even door de (letterlijk) zure appel heen bijten, en daarna gezond je week beginnen. Helemaal zo zuur nog niet.

 

Foto: Khamkhor via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen