Appeldag: hoe werkt het en waar is het goed voor?

1 februari 2021

Appeldag: hoe werkt het en waar is het goed voor?

Als je met NewFysic begint dan start je met de appeldag. De appeldag dient ter ontgiftiging van je lijf en als frisse start voor het afvallen. Maar waarom appels? Wat doet het met je lijf en hoe zorg je ervoor dat het lekker en leuk blijft? Wij vertellen je er alles over.

Waarom appels?

Appels zitten vol goede voedingsstoffen en zijn rijk aan antioxidanten. Van alle soorten fruit onttrekken appels het beste vet en overtollig vocht uit de ingewanden. Daarnaast zorgt de schil voor een schurende werking in de darmen, waardoor vet en afvalstoffen makkelijk kunnen worden afgevoerd.

Hoe werkt de appeldag?

Zodra jij je persoonlijke voedingsproductplan hebt gekregen begin jij met de inmiddels welbekende appeldag. De appeldag zorgt ervoor dat jouw lichaam ontgift wordt aan het begin van het afvalproces. Tijdens de appeldag start je ook met het nemen van je weeksupplementen en je multivatimine. Hierbij zit ook een detoxdrankje: Purify. Dit drankje zorgt voor het reinigen van het lichaam door de lever.

In plaats van ontbijt en lunch eet je tussen 07.00 en 16.00 uur 5 tot 7 appels. Na 16.00 uur eet je nog wat heldere soep of bouillon als je behoefte hebt in wat zout. ‘s Avonds eet je een gewone maaltijd uit je persoonlijke voedingsproductplan. Mensen die diabetes hebben of last van migraine, slaan de appeldag over.

Vind je het moeilijk om de appeldag vol te houden of zie je er tegen op? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

Tip 1: Snijd de appels in partjes

Eet de appels niet in zijn geheel op, maar snijd ze in partjes en zet ze bijvoorbeeld naast je laptop als je aan het werk bent.

Tip 2: Geef het een andere smaak

Begin je de smaak van groene appels zat te worden? Strooi dan wat kaneel over de partjes, dit geeft net even een andere smaak.

Tip 3: Drink een glas water

Drink na het eten van de appel een glas water, dit is beter voor het glazuur van je tanden.

Tip 4: Moeite met de appeldag?

Lukt het echt niet met de appels? Dan kun je ook een andere variant appel kiezen als het maar fris-zure appels zijn zoals: Braeburns en Golden Delicious. Mocht dat ook niet lukken dan mag je de appel ook vervangen voor verse ananas of een combinatie maken van appel en ananas.

Dus eerst even door die zure appel heen bijten om een goede start te maken! 😉

Bekijk onze populairste artikelen over afvallen en een gezonde levensstijl:

  1. Het gevaar van buikvet en visceraal vet
  2. Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig?
  3. Gezond afvallen: feiten en tips. Alles over gezond en duurzaam afslanken
  4. Supplementen en afvallen: wat werkt er wel
Foto: Khamkhor via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen