Positief de winter door

12 januari 2021

Positief de winter door

Positief en fit de winter door, hoe doe je dat? Tips van NewFysic fan Fleur van Dalsum. Zij viel 5 jaar geleden 2 kledingmaten af en heeft nog steeds maatje 36. “NewFysic is en blijft mijn leefstijl.”

[lgc_column grid=”70″ tablet_grid=”70″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Fleur: “De dagen zijn kort, de lucht is grijs en de lockdown helpt ook niet mee. Zo’n 1,3 miljoen Nederlanders hebben jaarlijks last van een winterdip. Niet voor niets is het aanstaande maandag ‘Blue Monday’. Ook ik ben er gevoelig voor, maar er is absoluut wat aan te doen en er zijn genoeg manieren om je batterij snel weer op te laden dus hier mijn tips met bewezen resultaat![/lgc_column]

[lgc_column grid=”30″ tablet_grid=”30″ mobile_grid=”100″ last=”false”][/lgc_column]

 

#1 Sta op

Door lang in bed te blijven liggen blijft de klok ‘niet op tijd’ lopen. Advies van artsen is om vroeg op te staan, liefst voor 08.00 uur. Op deze manier leer je jouw biologische klok dat de dag begonnen is en kan deze beginnen om je lichaam wakker te maken. Door dit consequent te blijven doen komt er meer regelmaat en dat maakt het opstaan uiteindelijk makkelijker.

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”][/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

#2 Ontbijt

Ontbijten is een signaal voor je lichaam om wakker te worden en ‘aan de slag te gaan’. Daarom slaan we het bij NewFysic ook zeker niet over! Om de kou tegen te gaan zou ik een heerlijk warm ontbijtje aanraden. Wat dacht je van een omelet met Italiaanse groenten? Met je ogen dicht ben je ook nog even op vakantie   Kun je wel wat cafeïne gebruiken? Ga dan voor de overheerlijke overnight macchiato oats, dan ben je zeker wakker.

[/lgc_column]

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

#3 Wandelen

Ik weet het, we hebben afgelopen jaar al wat afgewandeld maar het is ook zó goed. Zelf loop ik elke ochtend een uur langs de grachten van Amsterdam, van 7:45 uur tot 8:45 uur, voor mijn werkdag begint. Niet alleen beweeg ik dan, ik heb ook elke ochtend een geluksmomentje wanneer ik al die mooie straten en grachten zie. Wandelen helpt om goed wakker te worden. Nog een voordeel van ‘s morgens vroeg naar buiten te gaan; er zit dan relatief veel blauw in het licht. Blauw licht remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine en dus krijg je dubbel energie; van het licht en van de beweging!

[/lgc_column][lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”][/lgc_column]

#4 Luisteren

Ons brein is best te foppen en dus besloot ik een paar jaar geleden om de lente aan te zetten in mijn huis. Sjirpende vogeltjes en kabbelend water hebben een enorm positief effect op mij! Wellicht is het voor jou het geluid van de zee of die gave reisherinnering aan aapjes in het oerwoud. Spotify is van alle markten thuis, mijn huidige favoriete playlist is Birds in the forest. Geef het een kans 

#5 Sport

Sporten helpt tegen de winterdip. Vooraf bedenk ik vaak een hoop excuses om het niet te doen maar als ik het tóch doe word ik beloond met de nodige endorfine. Dit hormoon geeft je een positieve boost. En…het liefst natuurlijk buiten, met als voordeel dat we nog meer van het zo belangrijke daglicht ‘binnen’ krijgen. Ren een rondje in de natuur of pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto, de buitenlucht zal je goed doen!

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”][/lgc_column][lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

#6 Eten

Eet veel groenten en een paar keer per week vis. Gezonde voeding helpt om je lichaam en geest gezond te houden. Maar volg je de NewFysic leefstijl, wat ik zelf al jaren doe, dan komt dat wel goed  . Als ik het makkelijk wil houden is mijn absolute ‘go-to’ zalm op een bedje van broccolipuree. Een bord vol vitamines en mineralen, lekker warm (en veel, ik eet zo een hele broccoli in m’n eentje) en een echte NewFysic classic wat mij betreft.

[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

#7 Vitaminen

Het supplement Mood & Energy van NewFysic draagt bij aan geestelijke veerkracht, concentratie, een goede gemoedstoestand en meer energie. En die kunnen we wel gebruiken in de winter. Het ingrediënt Curcumin kan helpen tegen depressie. Het bevat zenuwbeschermende eigenschappen en uit onderzoek blijkt dat het gehalte van de neutrotransmitters serotonine, dopamine en norepinefrine (geluksstofje) kan worden verhoogd bij inname van Curcumin. Ook de vitamine B12 in het Mood & Energy supplement draagt bij aan geestelijke veerkracht, concentratie en gemoedstoestand. De combinatie met Bioperine zorgt er bovendien voor dat de opname van Curcumin tot 20 keer verhoogd wordt.”

[/lgc_column][lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen