Bisque van garnalen
30 minuten
Voorgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd de prei en sjalotten in kleine stukken. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de knoflookbol overdwars in tweeën. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpan en bak hierin de garnalenschalen aan.
Voeg na tien minuten de groenten, knoflook en de kruiden toe en bak dit nog ca. 5 minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij, laat dit een minuut goed meebakken en blus het geheel af met de Nouilly Prat of witte wijn. Voeg hier het potje fond en het water aan toe en laat het geheel rustig met het deksel op de pan inkoken.
Zeef het geheel na ca. 30 minuten. Druk de schalen goed uit met een pollepel of houten lepel want daar zitten nog veel smaakstoffen in. Laat de gezeefde soep nog ca. 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg vlak voor het serveren de cognac en een paar druppels tabasco toe en roer goed door.
Tips:
- De soep kan uitstekend een of twee dagen van te voren worden gemaakt, voeg alleen de cognac en tabasco pas op het laatste moment toe.
- Je kunt de soep ook serveren in amuseglaasjes, dan is het gerecht geschikt voor ca. 8 personen.
- Extra feestelijk: een theelepel crème fraîche light als topping op de soep.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.