Broccolimousse met een Ardennenham spiesje

2 personen 20min Vlees gerecht

Een heerlijke mousse gemaakt van broccoli met een Ardennenham spiesje. Leuk hapje om te serveren tijdens de feestdagen.

Ingredienten

  • ca. 200-250 gram broccoli
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 4 plakjes ardennerham
  • 4 theelepels crème fraîche light
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • 4 Kleine glaasjes
  • 4 Cocktailprikkers
  • Staafmixer
  • Magnetron
  • Keukenpapier

Bereiden

  1. Rijg de Ardennerham heen en weer zigzaggend aan de cocktailprikkers. Zet de hamprikkers op een bordje ca. 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. De ham gaat dan bakken en wordt iets knapperig. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng de bouillon aan de kook en laat de roosjes ca. 10 minuten garen. Neem de broccoli uit de bouillon, pureer met de crème fraîche en voeg zoveel kookvocht toe dat er een smeuïge crème ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en lepel de mousse over in 4 glaasjes.

  3. Steek een ham prikker in de glaasjes en serveer lauwwarm.

Andere recepten

2 personen 25min Vegetarisch