Gepocheerde kalkoenfilet met snijbonen, ananassalsa en zilvervliesrijst

2 personen 30 min Vlees gerecht

Lekker zomers tafelen met dit heerlijk malse kalkoengerecht

Ingrediënten

  • 250 gram kalkoenfilet
  • 450 gram snijbonen, fijngesneden
  • 80 gram zilvervliesrijst, ongekookt
  • 1 Teentje knoflook, gepeld
  • 1 Stukje gember, geschild (a 1 cm)
  • 1 laurierblad
  • snufje zout
  • ingrediënten voor ananassalsa:
  • 100 gram verse ananas
  • 1 klein sjalotje, fijngehakt
  • 1 Handje verse koriander, fijngehakt
  • 1/2 rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes
  • 1/4 limoen, alleen het sap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met een snufje zout. Laat afgedekt buiten de koelkast op smaak komen. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de snijbonen in kleine stukjes en kook deze in een klein laagje water in ca. 10-12 minuten beetgaar.

  3. Doe de kalkoenfilets (2 stuks) samen met de gember, knoflook, laurier en een snufje zout in de pan. Giet er voldoende water op zodat de kalkoenfilet net onder staat. Breng aan de kook en houd op een lage stand tegen de kook aan en pocheer de kalkoenfilet in ca. 10-14 minuten gaar (controleer of de kalkoen gaar is en pocheer eventueel een paar minuten langer).

  4. Neem de kalkoenfilets uit de pan en snijd in dikke plakken.

  5. Verdeel de zilvervliesrijst over 2 borden en verdeel de snijbonen en plakjes kalkoen erover. Serveer met een flinke lepel ananassalsa.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag