Miso soep met vijf soorten groente

2 personen 30 min Vegetarisch gerecht

Een heerlijke soep, makkelijk en snel te bereiden.

Ingrediënten

  • Voor de bouillon:
  • 1 liter water
  • 1 stuk ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 eetlepel misopasta
  • 1 Stukje verse gember (a 3 cm)
  • 1 Vel gedroogd zeewier (norivellen)
  • Frylight bakspray/olijfolie
  • 2 theelepels Kikkoman sojasaus less salt (optioneel)
  • VOOR DE VULLING:
  • 100 gram broccoli roosjes
  • 75 gram prei, in dunne ringetjes
  • 1,5 stuk rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 75 gram shiitake in plakjes gesneden
  • 75 gram peultjes, in reepjes gesneden
  • Voor de garnering:
  • 1/4 stuk lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 Takjes verse koriander blaadjes

Bereiden

  1. Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd deze heel fijn. Snijd het zeewiervel in kleine
    reepjes. Doe wat Frylight bakspray/olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur. Voeg
    na 4 minuten de gember toe en bak nog 1 minuut mee.

  2. Voeg dan de misopasta (naar smaak),
    zeewier en water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon ca. 5 minuten trekken en voeg dan de
    broccoli en prei toe. Laat 3 minuten trekken en voeg de overige fijngesneden groente toe.

  3. Laat ca. 5-10 minuten meegaren (afhankelijk van de gewenste gaarheid van de groente) en verdeel de soep
    over 2 kommen en serveer met de garnering. Voeg desgewenst nog wat sojasaus toe voor extra
    smaak.

  4. Tip:
    Voeg wat tofu/kipfilet en 60 gr volkoren noedels (ongekookt) toe om er een maaltijdsoep van te
    maken. Laat de noedels dan op het laatst 5 minuten zachtjes meekoken.

  5. Extra groente tip:
    De groente in de bouillon kan worden aangevuld door bijv. taugé, een handje spinazie of wat Thaise
    basilicum.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag