Kabeljauw in ham uit de oven
45 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ham op een snijplank en leg op iedere plak een stuk kabeljauw. Bestrooi met wat peper en zout.
Smeer de bovenkant van de vis in met de helft van de tapenade en verdeel de citroenrasp er over heen en vouw de plakken ham dicht. Bestrijk nu de bovenkant van de ham met de andere helft van de tapenade en doe er wat vers gesneden basilicumblaadjes op.
Leg de vis voorzichtig in de ovenschaal. Snijd de rode ui in stukken en verdeel deze net als de cherrytomaten en de olijven over de ovenschotel.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet ongeveer 15 minuten in de oven, haal daarna de folie weg en zat nog eens 10 min in de oven zodat de ham een beetje knapperig kan worden.