De voordelen van het drinken van (veel) koffie

Als je NewFysic volgt kun je gewoon genieten van een heerlijk kopje koffie. Koffie is niet alleen lekker, er blijken ook een heleboel gezondheidsvoordelen te zitten aan het drinken ervan.

Nog een bakkie dan maar?

Koffie helpt je vochtbalans op pijl te houden

Ten onrechte denken mensen dat koffie je uitdroogt. Niks van waar. Koffie heeft dezelfde voordelen op je vochthuishouding als water. Je kunt na je hardlooprondje dus met een gerust hart een kopje koffie bestellen.

Koffie is goed voor je geheugen

In een onderzoek naar het effect van koffie bleek de groep mensen die cafeïne pillen kregen toegediend een stuk beter geheugen te hebben dan de mensen die geen cafeïne hadden gekregen. En bij de meeste mensen werkt het net zo: ze hebben moeite met het onthouden van dingen voor ze hun dagelijkse kop koffie hebben gedronken.

 

Koffie zou goed zijn voor je lever

Waar alcohol niet perse veel goeds doet voor je lever, is koffie dat waarschijnlijk wel. Het wondermiddel zou de cafeïne in koffie zijn. Het zou de kans op leverkanker kunnen reduceren.

LEES OOK: Deze voedingsmiddelen boosten je metabolisme

Minder kans op depressie

Koffiedrinkers zouden een lager risico op depressie hebben dan mensen die geen koffie drinken. De reden? De antioxidanten die een kopje koffie bevatten.

 

Koffie helpt bij een betere work-out

Volgens onderzoek hebben mensen die voor het sporten een kop koffie drinken, een beter uithoudingsvermogen en zij ze mentaal beter in staat om door te zetten.

 

LEES OOK: Ben jij een emotionele eten? Zo behoud je controle

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Foto: Jakub Dziubak via Unsplash

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag