Slechte nacht gehad? Deze tips helpen je de dag (energiek) te overleven

Wie kent het niet: je ligt maar te woelen en te draaien en kan de slaap gewoon niet vatten. Het overkomt de besten, maar hoe kom je de volgende dag (energiek) door? Daar zijn een aantal trucjes voor.

 

En geen zorgen, vanavond mag je gewoon je bed weer in.

 

Ontbijt op tijd

Wacht na het opstaan niet uren met het nuttigen van je ontbijt maar eet juist binnen een uur na het ontwaken. Eten geeft energie, en die heb je juist nodig op zo’n dag. Zorg ook dat je een gezond ontbijt eet vol proteïne die je lijf omzet in energie én ervoor zorgt dat je de rest van de dag niet naar iets ongezonds grijpt. En laten we eerlijk zijn: dat gebeurt nu eenmaal sneller als je moe bent.

 

Ga naar buiten

Je lichaam heeft zonlicht nodig om wakker te worden en te blijven. Stap dus niet direct je auto in naar je werk maar loop eerst een blokje om. Of eet je lunch buiten op een bankje op in plaats van binnen in de kantine. Echt, zonlicht doet wonderen voor je energie en humeur.

 

Easy on the cafeïne

Je mag absoluut een kop koffie drinken, het kan je helpen je lijf net die kickstart te geven die het nodig heeft. Maar drink er vooral niet e veel van: de energie dips die je na elk bakkie krijgt, kun je niet gebruiken vandaag. Drink in plaats van koffie dus lekker een kopje thee of een glas fris.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Foto: Kinga Cichewicz via Unsplash

 

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag