Help, ik heb een barbecue!

27 mei 2021

Help, ik heb een barbecue!

Nu de zon gaat schijnen kunnen we eindelijk gaan barcueën. Dat is natiuurlijk hartstikke leuk en gezellig, maar hoe doe je dat zoveel mogelijk NewFysic-proof?

Barbecueën wordt vaak als ongezond gezien, terwijl barbecueën eigenlijk ideaal is voor een gezond gewicht. Je grilt je vlees waardoor er veel vet verdwijnt in de barbecue. Bovendien is barbecuevlees vaak mager en is er geen extra vet nodig om te bakken (hooguit een klein beetje Frylight bakspray/olijfolie om het rooster in te vetten).

Vlees

Magere vleessoorten die geschikt zijn voor de barbecue zijn onder andere saté van de haas, kipfilet en runderbiefstuk. Maak het nog lekkerder door spiesjes te maken van vlees met daartussen stukjes paprika, champignons en ui. Een stukje vis in folie met wat verse kruiden is ook heerlijk ter afwisseling. Ook kan je heerlijke vegetarische groentenspiesjes maken of een spiesje van tofu met diverse groenten.

 

RECEPT: Thaise varkenshaasspiesjes van de BBQ

 

RECEPT: Pittige tofu-groentespiesjes

Vis

Van vis kun je een lekker vispakketje maken. Als je dit in aluminiumfolie doet, dan droogt het niet uit. Bijvoorbeeld kabeljauw of heilbot met je favoriete groente erbij en een beetje Frylight bakspray/olie citroen en kruiden. Zalm is vette vis, dus hier hoef je geen olie aan toe te voegen. Ook kan je visspiesjes maken.

RECEPT: Coquille-citroengrasspiesjes van de BBQ

Groenten

Bij gezond barbecueën hoort natuurlijk een salade: tomaat, komkommer, verschillende slasoorten of een kant en klare rauwkostmix. Alleen even opletten met de dressing, maak zelf een overheerlijke yoghurtdressing of gebruik één van de andere dressings uit het boodschappenboekje.

 

Marinade

Kies liever niet voor kant- en klare marinades (daar zitten vaak veel suikers in) , maar maak het heel eenvoudig zelf. Met verse kruiden, knoflook en een beetje olie en azijn. Doe ook vooral groente op de barbecue. Probeer gegrilde paprika, champignons, courgette en ui. Je kunt hier ook een spies van maken en eerst een nachtje in de marinade leggen, evt. met een beetje sojasaus.

 

LEES OOK: Lukt het je vanavond niet volgens je voedingsplan te eten? Slik dan een No Regret voor je aan tafel gaat, dit supplement zorgt ervoor dat je niet aankomt.

 

Drinken

Zet daarnaast een lekkere kan koud water neer met schijfjes citroen of limoen en/of muntblaadjes. Staat ook nog eens leuk! Maak een lekkere salade met een magere dressing (b.v. van 2Bslim). En zet daarnaast wat schaaltjes neer met snoeptomaatjes, komkommer, augurkjes, paprika, bleekselderij en/of radijs.

En dan nog dit

Probeer max. 4-5 plakjes volkoren stokbrood te eten. Daarop kun je dun cottage cheese of light zuivelspread smeren (bijv. Philadelphia light of Boursin light). Dan rest alleen nog: goede muziek! Swing (af en toe even) mee, goed voor de verbranding. Als je echt vaak barbecues hebt dan zou je onze No Regret kunnen inzetten. Dit is een koolhydraat- en vetblokker die je voorafgaand aan de maaltijd inneemt.

 

Houd jij veel vocht vast? Je bent zeker niet de enige. Je kunt er wel wat aan doen: zo kun je het vasthouden van vocht beperken.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen