6x zomerse salades

15 juni 2021

6x zomerse salades

Als er iets is waar we op een warme dag naar snakken is het vocht. In verfrissende drankjes, om in te zwemmen maar ook: in ons voedsel. Ons lijf schreeuwt erom en daar bieden deze zomerse salades uitkomst. Lekker én NewFysic-proof.

Ook fijn: je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Houd je mooi tijd over om nog even van het avondzonnetje te genieten.

Salade van artisjok, asperges en venkel met limoenmayonaise

Deze frisse artisjokkensalade is een perfect gerecht voorafgaand aan de barbecue. Al kun je ‘m ook goed serveren als hapje bij de borrel: serveer dan in kleine (tapas) bakjes met saté-prikkertjes bij de hand.

Pastasalade met ham en asperges

Behoefte aan iets meer vulling? Probeer dan deze pastasalade met mediterraans tintje.

 

LEES OOK: De beste alternatieven voor alcohol

 

Groene salade met gegrilde nectarine en frambozendressing

Deze salade is echt een eyecatcher. Ik maak ‘m graag bij wat meer officiële etentjes, bijvoorbeeld als er collega’s komen eten. Je vindt het hele recept hier.

Tofusalade met misodressing (vegetarisch)

Deze vegetarische salade is heerlijk om te maken na een dag strand. De gekruide tofu geeft je lijf precies waar het behoefte aan heeft na een dag zon, zee en strand.

Couscoussalade met gerookte kip

Deze salada doet het ook goed als lunchsalade: makkelijk van te voren te maken en mee te nemen in een tupperware naar werk.

 

LEES OOK: Gezond uit eten, hoe doe je dat?

 

Groentesalade met mosterddressing (vegetarisch)

Niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de maag. Deze groentesalade maak je in de keuken, of op de barbecue klaar.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: NewFysic

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen