5 NewFysic recepten die bijdragen aan een goed immuunsysteem

Dat we in het najaar anders eten dan in het zomerseizoen klinkt best logisch: sla in de zomer en knolselderijsoep in de herfst. Volgens de eeuwenoude Indiase leer ­ayurveda is dat zelfs van groot belang. En nog meer bijkomend goed nieuws, eten volgens het seizoen is niet alleen duurzamer, maar ook vaak lekkerder, voordeliger en gezonder.

De NewFysic afslankmethode is compleet gericht op gezond afslanken en een gezonde lifestyle die duurzaam is. En juist omdat het eten passend bij het seizoen zo belangrijk is, hebben we 5 top recepten voor de herfst die bijdragen aan een goed immuunsysteem.

Citroenkip met peterselie en munt  

Vitamine C
Citroen is een bron van vitamine C, een antioxidant dat een belangrijke rol speelt voor het immuunsysteem. Voor een extra boost hebben wij deze topper: Vitamine C

Carnosine
In dit kipstoofje zit een stofje, carnosine, dat ons immuunsysteem helpt om met verkoudheid en griep af te rekenen, zo onderzocht de Universiteit van Nebraska. Dit aminozuur komt van nature ook in ons eigen lichaam voor en doet daar allerlei nuttigs. 

Amandelmelk havermoutpap met appel

Ijzer
Havermout bevat heel wat vitamines, mineralen en antioxidanten. Er zit bijvoorbeeld veel ijzer en B-vitamines zoals B1, B6 en B11 in. IJzer is ook de basis voor een goed functionerend immuunsysteem.

Vitamine A
Amandelmelk is rijk aan mineralen zoals calcium, ijzer en kalium, en aan de vitaminen A, E, D en de B-groep. Kaneel staat daarnaast nog eens bekend om zijn ontstekingsremmende werking. 

Provençaalse eierpotjes met spinazie

Vitamine E
In spinazie zit vitamine E en E is een anti-oxidant en beschermt de cellen van ons afweersysteem door de wanden van deze cellen te beschermen tegen beschadiging.

Vitamine B6
Vitamine B6 is belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering en komt voor in eieren. Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van rode bloedcellen. Het is van belang voor de energievoorziening. Vitamine B6 zorgt verder voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Traybake met zalm en groenten

Vitamine D
Vitamine D is misschien wel de belangrijkste weerstandsvitamine. Een klein gebrek aan vitamine D maakt je al behoorlijk vatbaar voor een verkoudheid of griepje. Vitamine D zit in zalm, waar ook Omega3 in te vinden is.

Omega3
Omega3 heeft een ontstekingsremmende werking, verhoogt onze afweer en weerstand, en zorgen ze voor een beter geestelijk functioneren. Voor een extra boost hebben wij deze topper: Omega 3&E

Veganistische Vietnamese Pho

Vegan Vitamientjes

Deze ‘soja kipstukjes’ zitten boordevol vitamine B en verschillende mineralen, zoals magnesium.

Daarnaast zit dit recept boordevol groenten zoals bijvoorbeeld rode kool; rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur.

Ook gember bevat veel vitamines, antioxidanten en mineralen. Voor de vitamines zijn dit voornamelijk B1, B2, B6 en vitamine C.

 

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag